Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Sammenlign bilforsikringer 

På Bilforsikring-pris.dk kan du nemt og hurtigt sammenligne bilforsikringer. Indtast dine behov en enkelt gang, så får du gratis og uforpligtende 3 tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Sammenlign bilforsikringer og få overblikket over hvor mange penge du kan spare.

Sådan sammenligner du bilforsikringer

Når du er på udkig efter en bilforsikring, og ønsker at lave en sammenligning af de forskellige forsikringsselskabers tilbud, så kan du nemt og hurtigt finde det bedste tilbud, som passer til dig og dine behov, som bilist. Du kan f.eks. benytte dig af online sammenligningstjenester, såsom Bilforsikring-pris.dk, hvor du blot skal indtaste dine oplysninger en enkelt gang for så at få vist de 3 bedste tilbud.

Inden du starter din sammenligning af bilforsikringer, bør du dog gøre op med dig selv hvad du reelt set har brug for. På den måde kan du nemlig spare flest penge, i modsætning til hvis du har en masse forsikringer, som du reelt set ikke bruger eller har behov for. I Danmark er det lovpligtigt, som minimum, at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker de skader du og din bil kan påføre andre bilister og deres biler. Du kan derfor ikke komme uden om, at have en ansvarsforsikring, men lige så godt finde en god og billig én med det samme.

Når du har fundet ud af hvilke bilforsikringer du vil have, så kan du gå i gang med at sammenligne dem. Du skal dog altid være opmærksom på, at de bilforsikringer, som du sammenligner også har de samme betingelser, vilkår og ikke mindst indeholder det samme. Den mest normale bilforsikring (udover den lovpligtige ansvarsforsikring) er en kaskoforsikring, men denne type forsikring giver ikke den samme dækning hos alle forsikringsselskaber. De fleste forsikringsselskaber tilbyder en glasdækning oven i kaskoforsikringen, og du får således mere for pengene i form af to forsikringer i én. Kaskoforsikringen dækker de skader, som din egen bil kan få.

Sammenligning af bilforsikring - vær opmærksom på dette

Der er nogle forskellige faktorer, som du kan og bør være opmærksom på, når du laver en bilforsikring sammenligning. Der er tale om hele 6 forskellige faktorer, som du kan læse mere om nedenunder:

Selvrisikoen og forsikringspræmien

Når du laver en bilforsikring sammenligning så bør du som sagt være opmærksom på, at du sammenligner med de samme vilkår, betingelser og indhold. Derfor er det også meget vigtigt, at du holder øje med størrelsen på selvrisikoen og forsikringspræmien hos de forskellige forsikringsselskaber og ved de forskellige bilforsikringer, når du sammenligner. En billig bilforsikring defineres, som den med den laveste årlige forsikringspræmie. Forsikringspræmien er den pris, som du betaler for at have din bilforsikring, og selvrisikoen er den pris, som du betaler, hvis du vælger, at dit forsikringsselskab skal dække en skade - enten på din egen bil eller på en andens bil.

Dit forsikringsbehov

Du kan som nævnt ovenfor ikke slippe for den lovpligtige ansvarsforsikring, når du ejer en bil i Danmark. Det kan derfor godt betale sig, at finde en god og billig ansvarsforsikring med det samme. På den måde kan du spare mange penge. Hos de fleste forsikringsselskaber er der mulighed for at lade sin bilforsikring blive betalt automatisk hvert år. På den måde behøver du ikke, at bekymre dig om at huske din betaling, men du risikerer til gengæld også, at snyde dig selv for en masse penge, hvis du ikke årligt sammenligner de forskellige bilforsikringer. Bilforsikring priser og vilkårene ændrer sig lige så vel som dit forsikringsbehov. Du har måske fået en ældre bil, som ikke længere behøver en kaskoforsikring. Eller også vil en bilforsikring sammenligning vise dig, at et konkurrerende forsikringsselskab er blevet billigere i mellemtiden.

Erfaring, anciennitet og elitebilist

Når du har kørt bil i mange år uden skader og vel at mærke har betalt din bilforsikring til tiden, så kan du begynde at sammenligne en anden type bilforsikring - nemlig elitebilist-bilforsikringen. Denne forsikringstype giver dig store økonomiske og forsikringsmæssige fordele. Når du ønsker en elitebilist bilforsikring, sammenlign da de forskellige forsikringsselskaber, da de vilkårene for at blive elitebilist er meget forskellige fra selskab til selskab.

Samlerabat

Ved at samle alle dine forsikringer hos et forsikringsselskab kan du spare mange penge. De fleste voksne danskere har en god håndfuld forsikringer. Er du bilejer har du f.eks. en ansvarsforsikring og som regel også en kaskoforsikring. Derudover har du måske også en glasdækning, og så er du allerede oppe på at have 3 forsikringer. Sammenligner du dine bilforsikringer med andre forsikringsselskaber vil du måske endda opdage, at det forsikringsselskab hvor du har din indboforsikring og husforsikring er billigere med din bilforsikring end hos dit nuværende forsikringsselskab. Når du samler dine forsikringer kan du også nemmere forhandle den samlede pris ned hos dit forsikringsselskab, bl.a. ved at vise dem sammenligninger af hvordan dine forsikringer måske kan fås billigere et andet sted. Og så vil de gøre mere for at beholde dig, som kunde.

Dit køretøj

Når du sammenligner bilforsikringer og samtidig står og skal købe en ny bil, så har du mulighed for at påvirke prisen på din bilforsikring på denne måde. Sammenligner du f.eks. en stor bil med en lille bil, så vil den lille bil være billigere at forsikre. Grænsen for hvad der defineres som en lille og en stor bil går ved 75 HK (hestekræfter). Derudover har alderen på din bil også noget at sige. Jo ældre den er, jo bedre kan det svare sig, at droppe kaskoforsikringen til den, fordi det ikke vil kunne betale sig, at reparere på den ved eventuelle skader.

Din bopæl og omgivelser

Dit postnummer og din bils omgivelser har en del at sige om prisen på din bilforsikring. Når du sammenligner bilforsikringer bør du derfor være opmærksom på, at de forskellige forsikringsselskaber også laver forskellige risikovurderinger af dine omgivelser. Bor du f.eks. i en tætbefolket by, hvor der er megen trafik, så er der f.eks. større risiko for, at din bil får buler, når den holder parkeret. Bor du derimod på landet er risikoen for stenslag fra diverse grusveje højere.