Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Find din kaskoforsikring her

Ønsker du at beskytte din egen bil imod skader, så find din næste kaskoforsikring her. Det er både nemt og hurtigt. Indtast dine behov en gang og så får du gratis og uforpligtende 3 tilbud fra de forskellige forsikringsselskaber. Bilforsikring-pris.dk er din vej til det bedste overblik.

Hvad indebærer en kaskoforsikring?

Foruden den lovpligtige ansvarsforsikring, som alle bilister i Danmark skal have, så har de fleste derudover også en kaskoforsikring. Den klassiske og lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader som andre bilister og deres biler kan få som følge af noget, du har gjort med din bil. Skal du derimod have din egen bil dækket, så bør du anskaffe dig en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker bl.a. hvis din bil skulle være udsat for tyveri

Men hvad indebærer en kaskoforsikring så ikke?, tænker du måske. Kaskoforsikringen dækker bl.a. ikke dig som chauffør, hvilket nemlig kræver en førerdækning. Dine bilruder er nogle inkluderet i kaskoforsikringen, men dette gør sig ikke gældende hos alle forsikringsselskaber. Det anbefales derfor, at du altid læser det med småt, når du anskaffer dig en ny forsikring. Dette gælder uanset om det er en ny bilforsikring, kaskoforsikring eller ansvarsforsikring.

Alle forsikringsselskaber er forskellige i deres måde at håndtere deres forsikringer på, og der kan derfor være små forskelle i deres priser og vilkår, som du ikke lige umiddelbart ville se, hvis du ikke nærlæste deres dokumenter og ikke mindst det du skriver under på. På den måde finder du også ud af om du er forsikret mere eller mindre end du burde, og dermed om du betaler mere eller mindre end du burde. Der kan rettere sagt være mange penge at spare.

6 faktorer, der påvirker din kaskoforsikring

Når du vil finde prisen på din kaskoforsikring, så bør du være opmærksom på en række faktorer, som påvirker prisen på denne type forsikring. Der er i alt tale om 6 forskellige faktorer, som du kan læse mere om her:

Størrelsen på din selvrisiko og forsikringspræmie

En selvrisiko er den pris, som du betaler, hvis du ønsker, at dit forsikringsselskab skal dække en skade. Denne skade kan både være én, som du har forvoldt andre bilister eller deres biler, og det kan være skader, som din egen bil har pådraget sig. Når du beregner prisen på din bilforsikring, så bør du også udregne hvor meget du vil betale for din bilforsikring. Denne pris kaldes for forsikringspræmien, og betales som regel årligt. Vælger du en lav forsikringspræmie, så bør du lægge penge til side engang imellem for at være sikker på, at en eventuel pludselig selvrisiko ikke ødelægger hele din økonomi. Udregn din bilforsikring og find den bedste løsning til lige netop dig og dit budget.

Dit forsikringsbehov

Ved at finde ud af hvilke behov du har som bilist, kan du spare rigtig mange penge. Beregn kaskoforsikring online og bliv klogere på, om du reelt set kun har brug for en ansvarsforsikring eller om en kaskoforsikring med (som regel) tilhørende glasdækning også kunne være relevant for dig og din bil.

Din bils størrelse og alder

Størrelsen og alderen på din bil har meget at sige, når du ønsker at finde prisen på din kommende kaskoforsikring. Størrelsen siger nemlig noget om hvor stærkt du har mulighed for at køre, og dermed også om du f.eks. i højere grad kan køre galt under meget høj fart på f.eks. motorvejen. En lille bil karakteriseres som regel som én med 75 HK (hestekræfter) eller derunder. Når du kigger på prisen for din kommende kaskoforsikring og har en meget gammel bil, så bør du overveje, om du kan undvære kaskoforsikringen og dermed spare penge. Det kan nemlig ikke altid betale sig, at have en forsikring til at dække en gammel bil, hvis du kan udbedre skaderne selv. Du skal i så fald selv betale for udbedringen hos dit lokale autoværksted, men du risikerer så f.eks. heller ikke, at stige i pris hos dit forsikringsselskab, fordi de ikke ved noget om skaden.

Din adresse

Din bopæl siger meget om hvordan prisen på din kaskoforsikring udregnes. Bor du f.eks. i et meget trafikeret område, hvor risikoen for at få buler, indbrud eller lignende skader er meget høj, så vil din kaskoforsikring blive dyrere. Kan du derimod dokumentere, at din bil f.eks. holder sikkert parkeret i en carport eller garage, så kan du muligvis få nedbragt prisen på din kaskoforsikring en smule, fordi dit forsikringsselskab kan se, at du passer godt på din bil og f.eks. undgår buler fra store hagl eller nedfaldne grene fra diverse storme.

Erfaring og anciennitet

Din anciennitet som bilist har meget at sige om hvilken pris du kan få, f.eks. når du beregner kaskoforsikring online. Har du kørt bil i mange år uden at få skader, og har du vel at mærke betalt din bilforsikring til tiden, så kan du opnå en status som giver dig en bilforsikring til elitebilister. Elitebilistordningen findes hos de fleste forsikringsselskaber, og fungerer som en flertrinnet rangstige, hvor du langsomt arbejder dig op af for hvert år du kører skadefrit og er en god betaler. Når du opnår statussen som elitebilist kan du få fordele såsom en billigere bilforsikring, en lavere selvrisiko, ekstra dækninger på din bilforsikring samt en selvrisiko og forsikringspræmie, som ikke stiger, selvom du anmelder eventuelle skader. Beregn din bilforsikring online og find ud af om du har anciennitet nok til at blive elitebilist.

Jo flere forsikringer, des bedre

De fleste forsikringsselskaber kan tilbyde dig en form for mængderabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Beregn din kaskoforsikring online og så finder du måske ud af, at din kommende kaskoforsikring er billigere hos et andet forsikringsselskab. Det kan f.eks. være hos det selskab, hvor du allerede har din indboforsikring og din husforsikring. Når du samler dine forsikringer hos ét forsikringsselskab, så kan du også nemmere forhandle med det pågældende forsikringsselskab, hvis du f.eks. har beregnet dig frem til, at din nuværende kaskoforsikring er blevet billigere hos et andet forsikringsselskab.