Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Sådan får du en billig bilforsikring

Indtast dine behov én gang og modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud fra bilforsikring-pris.dk. Få det bedste overblik over dine muligheder for at spare penge. Du får nemt og hurtigt en god og billig bilforsikring via bilforsikring-pris.dk.

Når du leder efter en billig bilforsikring, så bør du have gjort det klart for dig selv, hvad din billige bilforsikring skal indebærer. Hvis du helt præcist ved hvad du og din bil har brug for, så vil du kunne spare mange penge. På denne måde ender du nemlig ikke med, at betale for nogle forsikringer, som du og din bil ikke har brug for. Din billige bilforsikring bliver dermed endnu billigere af, at den er gennemtænkt og skræddersyet til lige netop dine behov, som bilist.

En billig bilforsikring karakteriseres ved at den har den laveste årlige forsikringspræmie. I Danmark er det lovpligtigt som minimum at have en ansvarsforsikring, når du er ejer af en bil. Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du kan komme til at pådrage andre. Dette kan f.eks. ske, når du parkerer din bil og i den forbindelse får ridset eller bulet en anden bil. Eller hvis du skulle være så uheldig, at være indblandet i et trafikuheld, hvor du får forvoldt skade på andre bilister eller deres biler.

Størrelsen på din selvrisiko har stor betydning på størrelsen af din forsikringspræmie. Selvrisikoen er den andel af prisen, som du skal betale, hvis dit forsikringsselskab skal dække en skade. Man kan som tommelfingerregel sige, at hvis selvrisikoen er høj, så er forsikringspræmien lav, og omvendt. Forsikringspræmien er den pris, som du betaler for din billige bilforsikring. Den indbetales som regel på årlig basis, hvor selvrisikoen skal betales i samme periode, som skaden udbedres. Det kan være fristende at vælge en lav forsikringspræmie, fordi dette lige umiddelbart giver en billig bilforsikring. Men du bør i så fald være opmærksom på, at en eventuel høj selvrisiko ikke ødelægger din privatøkonomi fra den ene dag til den anden. Med en lav forsikringspræmie og høj selvrisiko, anbefales det derfor, at du lægger penge til side, så du kan betale ved eventuelle skader.

Tjek din billige bilforsikring efter i sømmene

Sørg for at se din billige bilforsikring efter i sømmene. Du kan højst sandsynligt gøre den endnu billigere ved at give den et årligt eftersyn. Med dette hentyder vi til, at forsikringsselskaberne justerer deres bilforsikring priser og vilkår fra tid til anden. Dette inkluderer også nogle gange deres billige bilforsikringer og hvad der følger med disse. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du f.eks. en gang om året tjekker op på, om din billige bilforsikring nu også er den billigste bilforsikring bedømt ud fra dine behov.

Du bør derfor ikke sætte din billige bilforsikring til at blive betalt automatisk, men derimod kigge den efter i sømmene en gang om året. Dine behov som bilist kan nemlig også nå at ændre sig meget på et år. Hvis du f.eks. har fået et nyt job, som kræver, at du kører længere i bil eller flere gange om ugen end tidligere, så vil du være udsat for større risiko for uheld og slide din bil op hurtigere.

Din bil kan f.eks. også være gået hen og blevet så gammel og udkørt, at du reelt set ikke længere har behov for en kaskoforsikring til den. Kaskoforsikring dækker størstedelen af de skader, som din egen bil kan få. Disse kan f.eks. komme, når den holder parkeret eller når du kører rundt i den. Men er din bil så gammel, at det ikke kan betale sig, at have forsikringen til at dække den, så bør du overveje at fravælge kaskoforsikringen. På denne måde kan du spare mange penge. Ved at sammenligne bilforsikring på bilforsikring-pris.dk får du nemt og hurtigt overblikket over hvor mange penge du kan spare. I sidste ende kan du spare både tid og penge samt få en billig bilforsikring, som er skræddersyet lige netop dig og din bil.

Er en billig bilforsikring også altid den bedste?

Den bedste bilforsikring for din ægtefælle, nabo eller kollega er ikke nødvendigvis den bedste bilforsikring for dig selv. Du kan derfor ikke fuldt ud bruge anbefalinger af diverse billige bilforsikringer fra disse personer til noget. Prisen og vilkårene for din billige bilforsikring afhænger nemlig meget af dig som person, og ikke mindst dig som bilist. Diverse råd og anbefalinger fra venner og familie kan du derfor kun bruge som løse pejlemærker i forhold til i hvilken retning du skal gå i. Det anbefales, at du altid kontakter dit eget forsikringsselskab for at forhøre dig om dine muligheder for at få den billigste bilforsikring og dermed selvfølgelig også den bedste bilforsikring til lige netop dig.

Den billigste bilforsikring kan lige umiddelbart også virke som den bedste bilforsikring. Men det anbefales, at du altid læser det med småt. Din selvrisiko kan nemlig risikere at stige for hver gang du anmelder en skade til dit forsikringsselskab. Du bør derfor overveje, om skaden er værd at anmelde til dit forsikringsselskab, eller om det bedre kan betale sig selv at få udbedret skaden på det lokale autoværksted - uden at inddrage dit forsikringsselskabet. På den måde beholder du din status og din billige bilforsikring hos dit forsikringsselskab. At læse det med småt gælder også i forhold til forsikringspræmien, og på samme måde som med selvrisikoen.

For at gøre den billigste bilforsikring til den bedste bilforsikring bør du være opmærksom på, hvilke personer din bilforsikring dækker. Din kaskoforsikring dækker nemlig som udgangspunkt kun den primære bruger af bilen. Visse forsikringsselskaber påregner dog også eventuelle samlevere eller ægtefæller, hvis de f.eks. er registreret på samme adresse som ejeren af den billige bilforsikring. Hvis du bor i en husstand hvor I for eksempel er to eller flere primære brugere af den forsikrede bil, så kan I med fordel informere jeres forsikringsselskab om dette. På denne måde står I alle sammen meget bedre dækket, hvis uheldet skulle være ude med en anden bag rattet end f.eks. faren eller moren i huset.