Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Find bilforsikringer til unge

På Bilforsikring-pris.dk skal du blot indtaste dine behov en enkelt gang, og så modtager du 3 tilbud fra de forskellige forsikringsselskaber. Det er både gratis og uforpligtende. Du får et godt overblik den bedste bilforsikring fra du er 18 år - især hvis du leder efter din første billige bilforsikring til unge.

Bilforsikringer til unge - hvorfor er det dyrt?

Som ung mellem 18 og 25 år bliver du betragtet anderledes af de forskellige forsikringsselskaber. Dette skyldes bl.a. at du med stor sandsynlighed ikke har nogen eller megen kørselsmæssig erfaring. Som bilist er du derfor mere usikker i trafikken, og har større risiko for at gøre skade på andre bilister og deres biler. Den famøse parallelparkering kræver f.eks. lang tid at blive god til, og inden da kan man desværre være uheldig at få ridset de parkerede biler, som man prøver at komme ind imellem.

Unge mennesker ses desværre også i høj grad i ulykkesstatistikkerne, som forsikringsselskaberne også kigger med i. De vurderer derfor også, at der er større risiko for at du som ung kører galt. Dette sker desværre fordi alt for mange unge mennesker overvurderer deres evner til farten og kontrollen over bilen på samme tid. Det er nemlig som oftest ulykker hvor høj fart er involveret, hvor det desværre også i høj grad er unge mennesker under 25 år, som sidder bag rattet.

Prisen på din billige bilforsikring til unge udregnes bl.a. på baggrund af din alder, bil og postnummer. Din bopæl siger noget om i hvor trafikeret område din bil befinder sig i. Jo mere trafik, des større er risikoen for at den får en bule eller at der bliver begået indbrud på den. Dette medregner forsikringsselskaberne derfor, når de udregner prisen på bilforsikringer til unge. Du skal selv tage højde for størrelsen på din selvrisiko og forsikringspræmie. Det anbefales, at du bestemmer størrelsen af disse baseret på hvordan din økonomiske situation ser ud.

Sådan får du en billig bilforsikring til unge

Ved at være lidt taktisk når du køber din første bil, som du ønsker at forsikre med en billig bilforsikring til førstegangskøbere, så kan du spare mange penge. En lille og brugt bil er nemlig billigere at forsikre end en stor fabriksny bil. De fleste forsikringsselskaber sætter skellet mellem en stor og en lille bil ved 75 HK (hestekræfter). Prisen på den bilforsikring unge skal have kan derfor sættes ned ved at vælge en ældre og mindre bil.

Grunden til at prisen for en billig bilforsikring til unge under 25 år er så høj skyldes bl.a. disse bilisters manglende erfaring og tid bag rattet. Du kan dog modbevise dit forsikringsselskab om, at du er en ung rod, som kører råddent, ved at tage et Respekt for fart-kursus. Kurset koster som regel et par tusinde kroner, men kan i sidste ende hjælpe dig med at spare mange penge.

For har du kørt bil mellem 3 og 8 år (afhængigt af dit forsikringsselskab), så vil du med dette kursus kunne bevise, at du har optjent din status som elitebilist, selvom du f.eks. kun lige har rundet de 25 år. Med kursusbeviset står du bedre rustet overfor dit forsikringsselskab, når du vil forhandle dig frem til en billigere pris. Du kan nemlig bevise, at du er en fornuftig og ansvarlig bilist, som kører skadefrit. Du skal derudover selvfølgelig også være en god betaler af dine forsikringsselskaber.

Er du under 25 år?

Billig bilforsikring til unge over 25 år bliver som oftest lidt billigere, end hvis du er ung og under 25 år. Dette skyldes, at du slipper for mærkatet, som værende ung og rykker op i de voksnes rækker i forhold til din bilforsikring. Men forsikringsselskaberne kigger stadig på hvor mange år du har kørt bil. Der vil derfor stadig være forskel på prisen for dig og din ven, hvis du har kørt bil, siden du var 18 år gammel, og din ven kun har haft kørekort i et par år.

Det kan virke nemt og fristende at købe en billig bilforsikring i dine forældres navn, og dermed få gavn af deres anciennitet og status som voksne. Det er dog ikke alene snyd, men direkte ulovligt og kan derfor blive straffet med store bøder og i værste tilfælde fængselsdomme, fordi det betegnes som bedrageri.

Din første bilforsikring (uanset din alder) vil altid være den dyreste bilforsikring, som du kommer til at have. Dette skyldes bl.a. at dit forsikringsselskab ikke ved hvordan du er som bilist, og om du f.eks. kører ordentligt og betaler dine regninger til tiden. Der er derfor intet andet tilbage end at bide i det sure æble, og så ellers komme i gang med at optjene din egen anciennitet og status hos dit forsikringsselskab.