Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Find prisen på din bilforsikring

Indtast dine behov én gang og modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud fra de forskellige forsikringsselskaber. Det er nemt og hurtigt, når Bilforsikring-pris.dk giver dig overblikket over hvor mange penge du kan spare.

At finde den rigtige pris på den bedste og billigste bilforsikring til lige netop dig og dine behov, som bilist, kan umiddelbart virkeligt svært og umuligt. Du skal dog ikke fortvivle så hurtigt, da der er hjælp at hente, når du vil finde den ultimative bedste bilforsikring pris. I bilforsikringsverdenen er der nemlig 6 simple faktorer, som du ved at følge eller være opmærksom på kan hjælpe dig med at spare rigtig mange penge på prisen på din bilforsikring. De 6 faktorer lyder som følger:

6 ting der afgør bilforsikringsprisen

Forsikringspræmie og selvrisiko

De to begreber forsikringspræmie og selvrisiko hænger uløseligt sammen som Yin & Yang, når man taler om priser på bilforsikringer. Forsikringspræmien er den (oftest årlige) pris, som du betaler for at have din bilforsikring. Denne betaling modtager dit forsikringsselskab. Selvrisikoen er derimod den pris, som du selv må betale, hvis du vælger at indberette en skade til dit forsikringsselskab, som du gerne vil have at de hjælper dig med at udbedre. Som tommelfingerregel er selvrisikoen lav, hvis forsikringspræmien er høj, og omvendt.

Din bil

Størrelsen på din bil har som oftest noget at sige med hvor luksuriøs og hurtig din bil er. Derfor har prisen på din bilforsikring kig på hvilken bil, du kører rundt i. Skellet mellem en stor og en lille bil går som regel ved 75 HK (hestekræfter)

Bopæl og område

Bor du i et meget trafikeret område har din bil større risiko for bl.a. at pådrage sig buler, når den holder parkeret på vejenj. Prisen på din bilforsikring kan derfor blive dyrere, hvis du f.eks. ikke kan dokumentere, at din bil holder parkeret beskyttet i en carport eller garage.

Dækningsbehov

Ejer du en gammel og udkørt bil, som mere eller mindre synger på sidste vers, så kan det ikke betale sig for dig, at have en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker de skader, som du ønsker at få dækket på din egen bil. Så har du f.eks. selv mulighed for at få udjævnet en bule i bilen på det lokale autoværksted, så kan du spare kaskoforsikringen væk og dermed på en bedre og billigere samlet forsikringspris.

Samlerabat

Ved at samle alle dine forsikringer hos et forsikringsselskab kan du med stor sandsynlighed sætte prisen på din bilforsikring ned. Dette skyldes, at forsikringsselskaberne er interesseret i, at du samler dine forsikringer hos dem. På den måde kan du søge om at få en samlet løsning og en billigere pris på dine forsikringer, og dit forsikringsselskab kan give dig større rabatter og et bedre overblik over hvilke forsikringer du har og ikke har. Og eventuelt hvilke forsikringer du burde have, for at være ordentligt dækket ind.

Elitebilistordning

Når du har kørt bil i mange år uden at få skader eller på anden måde benytte dig af din bilforsikring, så kan du hos nogle forsikringsselskaber opnå statussen som elitebilist. Denne ordning giver dig store fordele, så du som bilejer får sat prisen på din bilforsikring væsentligt ned. Forsikringsprisen stiger som regel heller ikke, hvis du må indrapportere en skade efter, at du er blevet elitebilist.

Find ud af dit behov

Prisen på din bilforsikring bliver udregnet ud fra nogle forskellige faktorer. Nogle af disse faktorer har du mulighed for at ændre på, og dermed kan du spare mange penge. Andre faktorer bør du blot være opmærksom på, sådan så når du får mulighed for at ændre på dem, så kan du gøre det og spare mange penge på dét tidspunkt.

Når du leder efter den bedste og billigste forsikringspris til din bil, så kan det være fristende at tage imod gode råd og anbefalinger fra venner, familie og kollegaer. Flere og flere danskere har egen bil og derfor også bilforsikringer, og dertil hører en lang række forskellige forsikringsselskaber med mange forskellige tilbud og kombinationer på bilforsikringer og priser. Alene af denne grund kan du ikke fuldt ud benytte dig af dine venners og familiemedlemmers råd og anbefalinger.

Dine venners og familiemedlemmers bilforsikringer kan nemlig være en kombination af samlerabatter, som de har fået ved at samle deres forskellige forsikringer hos ét forsikringsselskab. Og det kan være en kombination af deres anciennitet, som de har optjent gennem årene, sammen med en god kørsel. Dette ville f.eks. i sidste ende belønne dem med en status som elitebilist, som ville medføre, at de kunne spare endnu flere penge i det lange løb.

Indhent af 3 forsikringspriser til din bil

Som nævnt ovenfor hænger din bilforsikring og pris sammen med hvordan du er som bilist og hvordan din bil er. Ejer du f.eks. en stor og ny bil, og har haft bil i mange år, hvor du hvert år kører omkring 40.000 km om året, så vil prisen på din ansvarsforsikring eller prisen på en ansvars- og kaskoforsikring være anderledes end hvis du f.eks. er yngre, har kørt mindre i bil og kører rundt i en anden type bil.

En ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark, og du kan derfor ikke spare prisen væk på denne bilforsikring. Forsikringsprisen på en ansvarsforsikring afhænger bl.a. af din alder og anciennitet som bilist, din bopæl, din bil og hvor meget du kører bil. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du tager dig den smule tid, som det tager, at finde den billigste bilforsikring, som passer til lige netop dine behov, som bilist.

I billedet nedenunder kan I se et eksempel på hvordan bilforsikringer og priser hænger sammen i forhold til hvor gammel man er, hvor længe man har haft bil, hvor meget man kører om året og ikke mindst hvilken bil man kører rundt i. Der skal gøres opmærksom på, at priserne er vejledende. Det anbefales derfor, at man altid selv tjekker markedet igennem for forsikringspriser på bilforsikringer, fordi prisen afhænger af hvem du er som person.