Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Info om den lovpligtige ansvarsforsikring

I Danmark er det lovpligtigt som bilist at have en ansvarsforsikring. På Bilforsikring-pris.dk kan du nemt og hurtigt finde den helt rigtige ansvarsforsikring. Indtast dine behov én enkelt gang, og så får du straks 3 gode tilbud på lovpligtige ansvarsforsikringer fra forskellige forsikringsselskaber. Det er både gratis og uforpligtende.

Hvad er en lovpligtig ansvarsforsikring? - og hvad er det ikke?

Alle bilister udgør en risiko i trafikken. Dette gør sig gældende uanset om du netop har fået dit første kørekort eller om du har kørt bil i mange år og måske ligefrem har opnået statussen som elitebilist. Men med så voldsomme hestekræfter, som en bil har, er risikoen for uheld trods alt stadig stor uanset hvilken slags bilist, det er som sidder bag rattet. Derfor er det blevet vedtaget ved lov, at en ansvarsforsikring skal være lovpligtig for alle bilister i Danmark. På den måde undgår man at nogle er ansvarsforsikret, mens andre ikke er ansvarsforsikret.

En lovpligtig ansvarsforsikring dækker over de skader, som du må kunne forvolde andre bilister og deres biler. Dette kan f.eks. være i forbindelse med et sammenstød (enten ved høj eller lav fart) eller hvis du f.eks. får bulet en andens bildør, mens du åbner din egen bildør. Så snart du påfører andre bilister eller deres biler pådrager du dig dermed et erstatningsansvar, som den lovpligtige ansvarsforsikring hjælper dig med at dække. Du skal dog stadig selv betale selvrisikoen, som du i fællesskab med dit forsikringsselskab fastsætter, så den passer til din økonomi.

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker dog ikke de skader, som du selv kan få som bilist, og ej heller de skader, som din egen bil kan få. Hertil har du brug for ekstra forsikringer. Din egen bil forsikres ved hjælp af en kaskoforsikring. Hos nogle forsikringsselskaber udbyder de kaskoforsikringer hvori der også er glasdækning. Dette gælder dog ikke hos alle forsikringsselskaber, og det er derfor vigtigt, at du tjekker op på dette hos hvert enkelt selskab, for ikke at blive snydt. Glasdækningen forsikrer bilens ruder. Hvis din bilrude kan repareres uden at ruden udskiftes, så dækker glasdækningen dette fuldt ud. Hvorimod hvis ruden skal skiftes ud, så skal du selv betale selvrisikoen. Derudover kan du også tilkøbe en førerdækning, som dækker dig selv som chauffør, hvis du f.eks. skulle få varige mén, tabt arbejdsevne eller tandskader, som følge af f.eks. et sammenstød.

Sådan finder du en lovpligtig ansvarsforsikring

Alle ansvarsforsikringer er lovpligtige, og du kan derfor ikke gå galt i byen og vælge en ansvarsforsikring som ikke er lovpligtig. Dog kan der være stor forskel på prisen på en ansvarsforsikring fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, og du kan derfor være heldig og spare rigtig mange penge ved at skifte forsikringsselskab. Én af måderne hvorpå du kan finde de forskellige lovpligtige ansvarsforsikringer er ved at tjekke de forskellige forsikringsselskabers hjemmesider hver og én. Dette er dog en langsom og trættende proces, hvor du også nemt kan miste overblikket over priser, vilkår og hvad du ellers måtte ønske at sammenligne.

For at undgå dette kaos af forskellige oplysninger anbefales det derfor, at du f.eks. bruger online sammenligningstjenester, såsom Bilforsikring-pris.dk. På online sammenligningstjenester kan du nemt og hurtigt finde en lovpligtig ansvarsforsikring, og endda læse dig klogere til hvad sådan én helt præcis indebærer, og hvad den ikke mindst ikke indebærer. På sammenligningstjenester indtaster du blot dine oplysninger en enkelt gang, og får så tilbudt 3 forskellige bud på de billigste lovpligtige ansvarsforsikringer, som de forskellige forsikringsselskaber kan tilbyde dig.

En billig ansvarsforsikring karakteriseres ved at den har den årligt laveste forsikringspræmie. Du skal dog være opmærksom på, at hvad der kan være den billigste lovpligtige ansvarsforsikring for din ven, familiemedlem eller kollega muligvis ikke er det for dig. Dette skyldes, at den lovpligtige ansvarsforsikrings pris regnes ud på baggrund af 6 forskellige faktorer, som er personlige og skaber et unikt billede af dig som bilist. De 6 faktorer er 1) størrelsen på din selvrisiko, 2) din erfaring som bilist, 3) din bils alder og størrelse, 4) din bopæl, 5) hvor meget du ønsker at være dækket og 6) hvorvidt du vælger samlerabat hos dit forsikringsselskab eller ej.