Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Find prisen på din ansvarsforsikring her

Indtast dine behov og find prisen på din ansvarsforsikring. Det er nemt og hurtigt på Bilforsikring-pris.dk. Du får 3 gratis og uforpligtende tilbud fra de forskellige forsikringsselskaber, så du kan danne dig overblikket over hvordan prisen på din ansvarsforsikring kan blive.

Prisen på en ansvarsforsikring - hvad får du for pengene?

Som bilist og bilejer i Danmark er det lovpligtigt som minimum at have en ansvarsforsikring. Du kan derfor ikke spare denne forsikring væk, ligesom du kan med så mange andre typer af forsikringer. Det kan derfor godt betale sig, at finde en ansvarsforsikring, som passer godt til dig og dine behov - og ikke mindst til din økonomi. Du kan derfor med fordel benytte dig af online sammenligningstjenester såsom Bilforsikring-pris.dk. Ved at sammenligne forsikringer online får du de mest præcise sammenligninger og de nyligt opdaterede priser. Du bestemmer selv hvilken forsikring du i sidste ende vil have, og du kan trygt sidde foran computeren derhjemme og finde ud af det.

En ansvarsforsikringen dækker over det ansvar, som du pådrager dig, når du skader andre bilister og deres biler. Skulle du f.eks. være involveret i en bilulykke hvor du beskadiger den forankørende bil og dennes chauffør også kommer til skade, så dækker din ansvarsforsikring at skaderne på bilen foran dig samt chaufføren bliver udbedret. Er der blot tale om en såkaldt Bilka-bule, som du uheldigvis får lavet, da du parkerer lidt sjusket og rammer ind i en anden bil undervejs, så dækker din ansvarsforsikring også dette.

Ønsker du derimod selv at være dækket af en forsikring, så bør du tilkøbe en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er den mest normale forsikring at have udover den lovpligtige ansvarsforsikring. Den dækker de skader, som din egen bil kan få f.eks. i ulykker, andre sammenstød eller ved tyveri. Nogle kaskoforsikringer indeholder også en glasdækning, som forsikrer dine bilruder. Kan en skade fikses uden at ruden skal skiftes ud, så dækker glasdækningen reparationen fuldt ud. Hvorimod hvis din bilrude skal skiftes ud, så skal du selv betale selvrisikoen, på samme måde som med alle andre typer forsikringer.

Hvordan udregnes ansvarsforsikringens pris?

Når forsikringsselskaber udregner prisen på din ansvarsforsikring så kigger de på nogle forskellige faktorer. Blandt disse faktorer er bl.a. din alder og din erfaring bag rattet i en bil. Har du f.eks. kørt bil i mange år uden reelt set, at have brugt din forsikring og har du vel at mærke betalt din forsikring til tiden, så kan du få en bedre pris for din forsikring. Dette skyldes, at du står bedre stillet og at forsikringsselskabet ser mere positivt på dig end de gør på bilister, som jævnligt har brug for at forsikringsselskabet skal betale penge ud til diverse skader og reparationer.

Derudover har størrelsen på din selvrisiko og forsikringspræmie stor betydning på din pris. Selvrisikoen er den pris, som du betaler til dit forsikringsselskab, hvis du vælger at benytte dig af din ansvarsforsikring. Anmelder du således en skade, så skal du betale selvrisikoen, for at dit forsikringsselskab så betaler resten af skaden. Forsikringspræmien er derimod den pris, som du betaler for at have din ansvarsforsikring. Forsikringspræmien betales som regel årligt, men dette svinger fra selskab til selskab, og det anbefales derfor, at du tjekker op på dette hos dit eget forsikringsselskab. Hos de fleste forsikringsselskaber er der fastsat nogle forskellige muligheder for hvad størrelsen på selvrisikoen kan være, og størrelsen på forsikringspræmien fastsættes så ud fra denne størrelse.

Når du sammenligner ansvarsforsikringer er det derfor vigtigt, at du sammenligner de samme vilkår og betingelser. Du bør derfor så vidt muligt sammenligne to eller flere forsikringer, som f.eks. har den samme eller nogenlunde den samme størrelse af deres selvrisiko. På den måde får du den bedst mulige sammenligning og derfor også det bedste resultat af hvor mange penge du reelt set kan spare ved eventuelt at skifte din ansvarsforsikring over til et andet forsikringsselskab. Samler du alle dine forsikringer hos et forsikringsselskab så har du bedre mulighed for at sætte prisen ned på alle dine forsikringer, fordi du bedre kan forhandle med dit forsikringsselskab. Dette skyldes, at dit forsikringsselskab vil ofre mere for at beholde dig som kunde, nu hvor du har samlet alle dine forsikringer og lignende aktiviteter hos dem.