Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/LayoutComponents/Shared/LastUpdatedDate.cshtml)

Info om ansvarsforsikring

Indtast dine behov én gang og modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud fra bilforsikring-pris.dk. Få det bedste overblik over dine muligheder for at spare penge. Du får nemt og hurtigt en god og billig ansvarsforsikring via bilforsirking-pris.dk.

Ansvarsforsikringen - hvad dækker den over?

I Danmark er det lovpligtigt som minimum at have en ansvarsforsikring, når du ejer en bil i Danmark. Ansvarsforsikringen kan derfor ikke spares væk, og du kan af den grund lige så godt finde den bedste og billigste ansvarsforsikring med det samme. Dette kan du bl.a. gøre ved at sammenligne bilforsikringer på online sammenligningstjenester, såsom Bilforiskring-pris.dk. På den måde finder du nemmest og hurtigst en ansvarsforsikring, som passer til dig og din økonomi.

Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du måtte forvolde andre bilister og deres biler i trafikken. Den dækker således ikke de skader, som du selv får som bilist eller de skader, som din bil kan pådrage sig - hertil skal du bl.a. bruge en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen dækker heller ikke skader såsom tyveri, brand og andre uforudsætlige skader og ej heller de fleste glasskader. Hertil anbefales det i stedet, at du tilkøber en eller flere tillægsforsikringer, som du bl.a. kan læse mere om længere nede på siden her.

Ønsker du at få dækket vejhjælp eller forsikre dig selv med en udvidet vejhjælpsforsikring, så skal du have mere end bare en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker nemlig ikke disse to ting. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog gratis vejhjælp, hvis du f.eks. vælger at samle alle dine forsikringer og lignende aktiviteter hos dem. De fleste danskere har en god håndfuld forsikringer, så ved f.eks. at samle din indboforsikring, husforsikring og ulykkesforsikring sammen med din(-e) bilforsikring(-er), så kan du spare mange penge og få flere bonusser. De fleste forsikringsselskaber vil nemlig i så fald gøre mere ud af, at beholde dig som kunde. Dette gør de bl.a. ved at tilbyde dig skræddersyede løsninger, større rabatter og andre fordele.

Hvad koster en ansvarsforsikring?

Med en ansvarsforsikring hører en selvrisiko og en forsikringspræmie. Disse to er afhængige af hinanden, hvilket betyder, at hvis selvrisikoen er høj, så er forsikringspræmien som regel lav. Dette gør sig også gældende den anden vej. Selvrisikoen er den pris, som du betaler, hvis du vælger, at benytte dig af din ansvarsforsikring. Hvis dit forsikringsselskab f.eks. dækker 80% af skaden, så skal du selv betale de sidste 20%. Forsikringspræmien er den pris, som du betaler for at have ansvarsforsikringen. Denne pris betales som regel årligt.

Prisen på din ansvarsforsikring afhænger af flere faktorer. Der er i alt 6 forskellige faktorer, som påvirker prisen på din ansvarsforsikring. Først og fremmest har størrelsen på din selvrisiko og din forsikringspræmie stor betydning på prisen. Det kan være fristende, at vælge en høj selvrisiko for så kun, at skulle betale meget lidt om året for at have sin ansvarsforsikring. Gør du dette, anbefales det dog, at du lægger penge til siden, sådan så en pludselig skade ikke vælter hele din økonomi. Selvrisikoen vil jo i så fald være meget høj, og kan komme bag på selv den stærkeste økonomi.

Din alder og erfaring bag rattet har også indflydelse på din ansvarsforsikring. Jo mere bil du har kørt uden at have indrapporteret skader og lignende, jo bedre står du stillet i forhold til at få en billigere bilforsikring. Har du kørt længe nok, kan du blive forfremmet til elitebilist og spare endnu flere penge, samt få en bedre dækkende bilforsikring. Den bil, som du ønsker, at forsikre, har også indflydelse på prisen på din ansvarsforsikring. Du kan derfor spare mange penge, hvis du har mulighed for at tænke din bil ind i købet af din ansvarsforsikring. En lille bil (én på under 75 HK, hestekræfter) er således billigere at forsikre end en stor og ny bil.

Udvid din ansvarsforsikring

Foruden den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge, at udvide din bilforsikring med den mest normale ekstra forsikring. Denne forsikring kaldes en kaskoforsikring, og den dækker de skader, som din egen bil kan få. Dette kan f.eks. være buler, når du holder parkeret, eller større skader, som f.eks. kommer i forbindelse med et sammenstød i høj fart. De fleste bilister har en kaskoforsikring til deres bil, og det er derfor meget normalt, at der reklameres for denne sammen med ansvarsforsikringen på diverse forsikringsselskabers hjemmeside.

Foruden ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen kan du også forsikre din bil med en såkaldt glasdækning - også kaldet glasskadedækning. Hos nogle forsikringsselskaber er denne dækning inkluderet i kaskoforsikringen. Du skal derfor være ekstra opmærksom, når du bestiller din kaskoforsikring, sådan så du ikke bliver snydt ved f.eks. at betale for en glasdækning, som du reelt ikke ønsker eller har brug for. Eller ved at købe en kaskoforsikring hvor du troede, at der var en glasdækning med i prisen. Det er derfor også vigtigt, at du mindst en gang om året tjekker, hvordan din bilforsikring ser ud. Ansvarsforsikring priserne og vilkårene for den kan nemlig nå at ændre sig meget i løbet af et år. Din billige bilforsikring kan derfor have ændret sig således, at den lige pludselig ikke er den billigste mere. Læs iøvrigt mere om billige ansvarsforsikring her: Billig ansvarsforsikring

Kan skaden i din rude repareres uden at ruden skal skiftes ud, så dækker glasdækningen fuldt ud. Skal din rude derimod udskiftes, så står du selv til at skulle betale selvrisikoen på den forsikring, ligesom det gør sig gældende med alle andre forsikringer. Foruden ansvarsforsikrigen, kaskoforsikringen og glasdækningen, så kan du også tilkøbe førerdækning, som dækker personskader, såsom varige mén, tab af arbejdsevne og eventuelle tandskader. En friskadedækning er også en mulighed, som giver dig en forsikring i forhold til skader, som er uforudsigelige. Dette kan f.eks. være røveri, brand eller lynnedslag. Når du tegner en friskadedækning, så stiger du ikke i pris, hver gang du anmelder en specificeret skade.